ktirio-skitso

A- A A+

Επίσκεψη στο αθλητικό κέντρο "ΕΛΠΙΔΕΣ"

IMG20230518102159 01Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η πέμπτη και τελευταία για φέτος σχολική εκδρομή στο αθλητικό κέντρο "Ελπίδες" στο Αγρίνιο. Εκεί, για άλλη μια φορά, μας υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις αθλητικές εγκαταστάσεις και είχαμε την δυνατότητα να ασχοληθούμε με λογής λογής δραστηριότητες. Άλλοι έπαιξαν ποδόσφαιρο, άλλοι βόλεϋ, άλλοι πειραματίστηκαν στο ping-pong ενώ κάποιοι απόλαυσαν τον περίπατό τους γύρω από τον πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο. Εκτός από το δικό μας σχολείο, τις "Ελπίδες" επισκέφθηκε και το Γυμνάσιο Λεπενούς. Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν τη δυνατότητα να κάνουν καινούργιους φίλους και να ανταλλάξουν απόψεις, να παίξουν παιχνίδια, να χορέψουν και να τραγουδήσουν με συνομήλικούς τους.

Περισσότερα...

Επίσκεψη στην Πάτρα και στη Ναύπακτο

IMG-9a2eba702f46078146b770f43d0d9679-VΤη Δευτέρα 15 Μαίου 2023 η Β΄ Τάξη του Γυμνασίου Παναιτωλίου πραγματοποίησε εκδρομή στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς Νικολάου Βάσια, Κοκκίνη Ρία, Παπατριανταφύλλου Χριστίνα. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, όπου θαύμασαν αρχαιολογικά ευρήματα από τη Μυκηναϊκή μέχρι και την ύστερη Ρωμαϊκή εποχή που ανακαλύφθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας

Στη συνέχεια επισκέφθηκαμε τις εγκαταστάσεις της Αchaia Clauss, της πρώτης ελληνικής οινοποιίας που ιδρύθηκε το 1861. Τα παιδιά περπάτησαν σε πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσα σε πέτρινους πύργους, ιστορικά κτήρια, κελάρια με υπερμεγέθη βαρέλια, το καθένα με τη δική του ιστορία. Η ξενάγηση ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα.
Ακολούθησε προσκύνημα στο ναό του Αγίου Ανδρέα, που είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός της Ελλάδας.
Η εκδρομή τελείωσε με επίσκεψη και περιήγηση στην πόλη της Ναυπάκτου.

Επίσκεψη στην Έδεσσα και στην Βέροια

IMG-ae67e8ff195d9e258bfa8821aeefcdb0-VΣτις 4 και 5 Μαΐου 2023, στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος, η Α΄ Τάξη του Γυμνασίου Παναιτωλίου πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή με συνοδούς τις καθηγήτριες Κοκκίνη Ταξιαρχούλα και Παπατριανταφύλλου Χριστίνα.

Πρώτη στάση στα Γρεβενά, στο μουσείο φυσικής ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών που διαθέτει ευρήματα τα οποία είναι ανεκτίμητης αξίας όπως οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες που έχουν βρεθεί.
Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τα λουτρά Πόζαρ Λουτρακίου. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37°C, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το όρος Καϊμακτσαλάν και δημιουργούν ένα εξωπραγματικό φυσικό τοπίο.
Επόμενος σταθμός η Έδεσσα. Γενέτειρα του Μενέλαου Λουντέμη με τους διάσημους καταρράκτες της, το καταπράσινο τοπίο της και τα σημαντικά της αξιοθέατα. Περιηγήθηκαμε στην πόλη Στο παλιό Κανναβουργείο, στο πάρκο Κιουπρί , στην Βυζαντινή γέφυρα Κιουπρί, στο Γενί Τζαμί, στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή Παλαιά Μητρόπολη, στο Βαρόσι με τα σιωπηλά καλντερίμια και τα εκπληκτικά Μακεδονίτικα αρχοντικά, στο μουσείο Νερού που είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα.

Τη δεύτερη μέρα, ταξιδέψαμε στη Βέροια. Επισκεφθήκαμε τις βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, τα νεοκλασικά κτίρια, το αρχαιολογικό μουσείο, τα ερείπια του αρχαίου τείχους της πόλης, τα οθωμανικά μνημεία, τις εβραϊκές παραδοσιακές συνοικίες της Μπαρμπούτας και της Κυριώτισσας καθώς και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, όπου το 54 μ.Χ., κήρυξε το λόγο του Θεού, την πλατεία Ωρολογίου ή Ρακτιβάν καθώς και το Πάρκο Εληάς.
Τελευταία στάση στη Βεργίνα, μνημείο Πολιτιστικής Kληρονομιάς και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Περνώντας την είσοδο του μουσείου, σε ένα σκοτεινό περιβάλλον, αισθανθήκαμε ότι περάσαμε σε μία άλλη εποχή.
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο από την υπέροχη αυτή διήμερη εκδρομή:

 

 

Επίσκεψη στη "ΓΑΙΑ" Αγρινίου

photo1Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία στη διάρκεια της διδακτικής επίσκεψης που πραγματοποίησε το σχολείο μας στο εργοστάσιο ΓΑΙΑ Αγρινίου να ενημερωθούν από κοντά για διάφορα επαγγέλματα και να παρατηρήσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη και στο παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Αγρίνιο όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν από επαγγελματίες για το επάγγελμα της Κοινωνικού Λειτουργού, του Ψυχολόγου και του Νοσηλευτή.

Επίσκεψη στο Μεσολόγγι

DSC 8843Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος, η Γ τάξη του Γυμνασίου Παναιτωλίου πραγματοποίησε εκδρομή στο Μεσολόγγι με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς Βασιλείου Μαρία, Νικολάου Βάσια και Γεωργία Πελεκάνου.
Τα παιδιά, αρχικά περιηγήθηκαν στον Κήπο των Ηρώων, ανάμεσα σε ιερά μνημεία όπως τον τύμβο με τα οστά των αγωνιστών και τον τάφο του Μάρκου Μπότσαρη, όπου υπό τη σκιά των πυκνών δέντρων με τη βοήθεια του ξεναγού μας Γεωργίου Αποστολάκου αναβίωσαν νοερά τις συγκινητικές στιγμές της ιστορικής εξόδου του Μεσολογγίου.


Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Πινακοθήκη, η οποία στεγάζεται στο παλιό δημαρχείο του Μεσολογγίου, στην πλατεία Μπότσαρη. Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα τέχνης που αφορούν στις πολιορκίες του Μεσολογγίου και στην Έξοδο άλλα και προσωπικά αντικείμενα και χειρόγραφα του Λόρδου Βύρωνα, καθώς υπάρχει ειδική αίθουσα αφιερωμένη σε αυτόν.

Περισσότερα...

Επίσκεψη σε αθλητικό κέντρο

IMG20230330105826Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη για φέτος σχολική εκδρομή στο αθλητικό κέντρο "Ελπίδες" στο Αγρίνιο. Εκεί, μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν την ηλιολουστη μέρα με λογής λογής δραστηριότητες. Άλλοι έπαιξαν ποδόσφαιρο, άλλοι βόλεϋ, άλλοι πειραματίστηκαν στο ping-pong ενώ κάποιοι απόλαυσαν τον περίπατό τους γύρω από τον πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο. Ήταν μια ευκαιρία για όλους να χαλαρώσουμε, να γελάσουμε, να αθληθούμε και να ευχαριστηθούμε την μικρή απόδραση από τις σχολικές μας υποχρεώσεις.

 

Περισσότερα...

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουδαπέστη

1682574330571blobΣτο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Ενίσχυση της εξωστρέφειας του σχολείου μέσα από την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων με φορείς και σχολικές μονάδες» το Γυμνάσιο Παναιτωλίου και το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, ως συνεργαζόμενα σχολεία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ελληνικό σχολείο "Μανώλης Γλέζος" στη Βουδαπέστη από τις 14 έως 19 Μαρτίου 2023. Υπεύθυνες καθηγήτριες της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν οι κ. Παπατριανταφύλλου Χριστίνα και κ. Κοκκίνη Ταξιαρχούλα.

Παρακάτω παρουσιάζονται φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη. Επίσης πατήστε εδώ για να δείτε βίντεο από το πολύ όμορφο αυτό εκπαιδευτικό ταξίδι.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Στρασβούργο

20230208 104156

Το Γυμνάσιο Παναιτωλίου και το Γενικό Λύκειο Παναιτωλίου, ως συνεργαζόμενα σχολεία, πραγματοποίησαν μία εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο του Στρασβούργου (Γαλλία), από τις 6/2/2023 έως και τις 10/02/2023.
Κοινή πεποίθηση και των δύο σχολείων είναι πως οι εκπαιδευτικές εκδρομές τέτοιου τύπου, και κυρίως οι εκδρομές στο εξωτερικό, αποτελούν μία ανεπανάληπτη εμπειρία αλλά και τεράστιο όφελος για τους μαθητές
Η επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο περιλάμβανε ενημέρωση και ξενάγηση στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις αρχές και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως φωνή των πολιτών της ΕΕ, και είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν την επιρροή του στην Ευρώπη, στον κόσμο και ειδικότερα στην καθημερινή τους ζωή.

Περισσότερα...

Τσικνοπέμπτη στη λίμνη Τριχωνίδα

IMG20230216105826Την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, στον τρίτο περίπατο της σχολικής χρονιάς, το σχολείο μας επισκέφτηκε την περιοχή Ντουγρί στις όχθες της λίμνης Τριχωνίδας. Εκεί, μαθητές, μαθήτριες και καθηγητές είχαμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την ηλιόλουστη μέρα, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Άλλοι έπαιξαν ποδόσφαιρο και βόλεϋ στο χορτάρι,  άλλοι απόλαυσαν τον καφέ ή το χυμό τους κάτω από τα πλατάνια, άλλοι τσίκνισαν και άλλοι απλώς λιάστηκαν και απόλαυσαν το υπέροχο τοπίο. 

 

Περισσότερα...