ktirio-skitso

A- A A+

Επίσκεψη στο εργαστήρι "Παναγία Ελεούσα"

1671455289717Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, στα πλαίσια της υλοποίησης δράσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του σχολείου μέσα από την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων με φορείς και σχολικές μονάδες, η Β΄ Γυμνασίου με τις καθηγήτριες κ. Κοκκίνη Τ. και κ. Παπατριανταφύλλου Χ. πραγματοποίησαν επίσκεψη στο εργαστήρι "Παναγία Ελεούσα". Οι μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν δυο χριστουγεννιάτικα θεατρικά καθώς και χορευτικό που είχαν ετοιμάσει. Στη συνέχεια τα παιδιά μας και οι μαθητές του εργαστηρίου χόρεψαν και τραγούδησαν όλοι μαζί τα κάλαντα.. Ηταν μια επίσκεψη γεμάτη ποικίλα συναισθήματα....

 

 

Η επίσκεψη του Γυμνασίου Παναιτωλίου στο εργαστήρι "Παναγία Ελεούσα" αποτυπώνεται και στο παρακάτω βίντεο:

 

Περίπατος στις όχθες της λίμνης Τριχωνίδας

IMG20221207105355Tην Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 το σχολείο μας πραγματοποίησε έναν ακόμα περίπατο στην περιοχή Ντουγρί δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα.

Παρόλο που ο καιρός ήταν άστατος και βροχερός, οι μαθητές και μαθήτριες δεν έχασαν την ευκαιρία να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, να χορέψουν, να φωτογραφηθούν στον ιδιαίτερα όμορφα στολισμένο χώρο, αλλά και να κάνουν βόλτες στις όχθες της λίμνης όταν δεν έβρεχε.

 Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδρομή μας

Περισσότερα...

Επίσκεψη στο αθλητικό κέντρο "Εμιλέον"

IMG20221020105235 01Την Πέμπτη 20 Οκτωβριου 2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη για φέτος σχολική εκδρομή στο αθλητικό κέντρο Emileon στο Δοκίμι Αγρινίου. Εκεί, μαθητές και καθηγητές απολαύσαμε την ηλιολουστη μέρα με λογής λογής δραστηριότητες.  Άλλοι έπαιξαν ποδόσφαιρο, άλλοι βόλεϋ, άλλοι έκαναν κούνια και τσουλήθρα και άλλοι απόλαυσαν τον περίπατό τους γύρω από τις πισίνες και τον πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο. Ήταν μια ευκαιρία για όλους να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε την λιακάδα του Οκτώβρη και την πρώτη μας σχολική εκδρομή στον υπεροχο πολυχώρο.

Επιμέλεια κειμένου: Βάσω Κουτσογιάννη, Γ1

  

Περισσότερα...

Τριήμερη εκδρομή στη Μάνη

Το σχολείο μας πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μάνη από την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 έως και το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 με τους μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Τάξης και με συνοδούς τις καθηγήτριες κ. Κοκκίνη Ταξιαρχούλα, κ. Κονδύλη Βασιλική και κ. Παπατριανταφύλλου Χριστίνα

Ημέρα Πρώτη
Μία ημέρα γεμάτη από ιστορία, εμπειρίες, χρώματα, άνοιξη!
Επίσκεψη στο Μυστρά, το πιο σημαντικό Βυζαντινό μνημείο στην Ελλάδα. Στο μουσείο ελιάς της Σπάρτης, με τελικό προορισμό το Γύθειο!

 

 

Ημέρα Δεύτερη
Δεν είχε κάτι να ζηλέψει από την πρώτη...
Από την καστροπολιτεία της μαγευτικής Μονεμβασιάς, με τα καλοσυντηρημένα αρχοντικά με οικόσημα και αψίδες, πλακόστρωτα καλντερίμια, περίπου σαράντα παλιές εκκλησίες στα χαρούμενα νησιώτικα χρώματα της ιστορικής κωμόπολης του Γυθείου.
Ένα οδοιπορικό σε έναν τόπο γεμάτο θρύλους και αντιθέσεις...

 

Ημέρα Τρίτη
Περπατώντας σε άλλα μονοπάτια...
Ακολουθώντας τα βήματα του πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄,  του Παλαιών Πατρών Γερμανού, στα στενά λιθόστρωτα μονοπάτια με τα παλιά αρχοντόσπιτα, τις εκκλησίες της Δημητσάνας...
Επίσκεψη στη δημόσια βιβλιοθήκη,στο μουσείο της Δημητσάνας, στο σπίτι του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε
Τελευταίος σταθμός η Στεμνίτσα, γνωστή από τους μεταβυζαντινούς χρόνους για τους φημισμένους τεχνίτες αργυροχρυσοχοΐας, τα λιθόστρωτα καλντερίμια τα παλιά σπίτια, τα ξύλινα χαγιάτια...

Ακολουθεί βίντεο από την εκδρομή:

 

 

Περίπατος στης όχθες της λίμνης Τριχωνίδας

IMG-e38c710d6258fff2cf92707546becd2c-VTην Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 το σχολείο μας πραγματοποίησε έναν ακόμα περίπατο στην περιοχή Ντουγρί δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα.

Με σύμμαχο την μαρτιάτικη λιακάδα, καθηγητές και μαθητές απολαύσαμε το πανέμορφο ανοιξιάτικο σκηνικό και τα ήρεμα νερά της λίμνης. Οι μαθητές ειδικά δεν έχασαν την ευκαιρία να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, αλλά και να κάνουν βόλτες και να φωτογραφίσουν το πολύ ωραίο τοπίο.

 Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδρομή που επιμελήθηκε η μαθήτρια της Γ΄Τάξης Μαρία Ψειμάδα

  

 

  

 

Εκδρομή στη λίμνη Τριχωνίδα

IMG20220224115325 01Την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 το σχολείο μας, μετά την άρση των περιορισμών για την πραγματοποίηση εκδρομών λόγω του κορωνοϊού, επισκέφτηκε την περιοχή Ντουγρί στις όχθες της λίμνης Τριχωνίδας. Εκεί, μαθητές και καθηγητές είχαμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την ηλιόλουστη μέρα, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Άλλοι έπαιξαν ποδόσφαιρο και βόλεϋ στο χορτάρι,  άλλοι απόλαυσαν τον καφέ ή το χυμό τους κάτω από τα πλατάνια, άλλοι τσίκνισαν και άλλοι απλώς λιάστηκαν και απόλαυσαν το υπέροχο τοπίο. 

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδρομή μας στις όχθες της λίμνης

  

 

 

 

 

Ενδοσχολική Επιμόρφωση

epimorfosiΟ Διευθυντής του Γυμνασίου Παναιτωλίου λαμβάνοντας υπόψη το Νόμο 4823 (άρθρο 95,96) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 136/3-8-21 και αφού ενημέρωσε το Σύλλογο Διδασκόντων, αποφάσισε τη διεξαγωγή ενδοσχολικής επιμόρφωσης 15 ωρών, με θέμα «Η διαχείριση της τάξης και του άγχους εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών» και φορέα υλοποίησης το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»
Σκοποί της επιμόρφωσης είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν τις νέες συνθήκες που προκύπτουν στο εκπαιδευτικό περιβάλλον, η διερεύνηση των αναγκών τους, καθώς και η ενίσχυση των παιδαγωγικών και συναισθηματικών αποθεμάτων.

Επιπλέον η υποστήριξη των εκπαιδευτικών στις νέες συνθήκες διδασκαλίας θα έχει άμεση επίδραση στους ίδιους και τους μαθητές/τριες και θα κρίνει και τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην τάξη τόσο ως προς την αλληλεπίδραση μαθητών/τριών-εκπαιδευτικών, όσο και ως προς το παιδαγωγικό αποτέλεσμα.
Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί, από 23/2 έως 9/3, ώρα 17.00-20.00, στο Αγρίνιο, στην αίθουσα Εκπαίδευσης του Κέντρου Πρόληψης (Φλ.Καραπαπά 3, 3ος όροφος).

 Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων παραθέτουμε ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Κ.Ε.ΠΕ.Α. Θέρμου

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, μαθητές/τριες της Α΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Θέρμο, με τις εκπαιδευτικούς Παπατριανταφύλλου Χριστίνα και Κουρελή Βασιλική. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και υλοποίησης δράσεων συνεργασίας μεταξύ μαθητών/τριών και σε συνεργασία με το Κ.Ε.ΠΕ.Α. (Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία) Θέρμου. Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου: ερευνώ και ανακαλύπτω - ο μικρός αρχαιολόγος», που περιελάμβανε ξενάγηση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου, περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και συμμετοχή σε δραστηριότητες στο πεδίο.

 

Εκδρομή στο γήπεδο του Παναιτωλίου

IMG 20211112 1030595Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου  2021 το σχολείο πραγματοποίησε σχολικό περίπατο στο κοντινό γήπεδο του Παναιτωλίου. Μαθητές και καθηγητές, απολαύσαμε την νοεμβριάτικη λιακάδα με λογής λογής δραστηριότητες. Άλλοι έπαιξαν ποδόσφαιρο,  άλλοι βόλεϋ, άλλοι επιδόθηκαν σε ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής. Όσο για τους λιγότερο ενεργητικούς, απόλαυσαν απλώς τον περίπατό και την κουβέντα τους.  Ήταν μια ευκαιρία για όλους να χαλαρώσουμε και να κλείσουμε την εβδομάδα μας με τον πιο ευχάριστο τρόπο!

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο: