ktirio-skitso

A- A A+

Αποκριάτικη γιορτή στο σχολείο

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες διδακτικές ώρες αποκριάτικη γιορτή στο σχολείο μας. Κλείσαμε τα βιβλία, βγήκαμε από τις αίθουσες και με αποκριάτικες μελωδίες που ακούγονταν στους διαδρόμους χορέψαμε και τραγουδήσαμε. Ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές το φαγητό που προσέφεραν οι κυρίες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σε συννενόηση με τη διεύθυνση του σχολείου.

 

Ακολουθούν στιγμιότυπα από το μικρό μας ξεφάντωμα:

  

Εκδήλωση με θέμα την εφηβική υγεία

Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Γυμνάσιο Παναιτωλίου από το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με το σχολείο. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6:00 μ.μ ξεκίνησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του συγκροτήματος εκδήλωση με θέμα: "Πρόληψη, Εμβολιασμοί και υγεία Εφήβων" με προσκεκλημένους ομιλητές την κ. Τσίρκα Ασπασία, γυναικολόγο και τον κ. Κουτέρη Φώτιο, παιδίατρο.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους μαθητές του τμήματος Γ2 του Γυμνασίου και την καθηγήτριά τους κ. Παπατριανταφύλλου Χριστίνα που παρουσίασαν την εργασία τους με θέμα «Stop Aids: Μάθε, ενημερώσου». Ακολούθησε σχετική προβολή με τα αίτια, τα συμπτώματα και τους τρόπους αντιμετώπισης της σοβαρής αυτής ασθένειας.
Στη συνέχεια μίλησε η κ. Τσίρκα Ασπασία για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, καθώς και για άλλα γυναικολογικά νοσήματα τονίζοντας ιδιαίτερα την αναγκαιότητα πρόληψης της συγκεκριμένης και όχι μόνο νόσου διά μέσου του εμβολιασμού στην εφηβική ηλικία! Έγινε κατανοητό ότι η συχνότητα του καρκίνου αυτού είναι ανησυχητική και είναι επιτακτική ανάγκη η ενημέρωση των νέων και η χορήγηση εμβολίου, το οποίο διατίθεται δωρεάν για τα κορίτσια, όχι όμως και για τα αγόρια τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Ακολούθησε ομιλία του παιδίατρου κ. Κουτέρη Φωτίου, ο οποίος αναφέρθηκε γενικά στα εμβόλια και διευκρίνισε ότι της σημερινής γενιάς είναι πολύ πιο ασφαλή και ακίνδυνα από τα παλιότερα. Οπαδός της άποψης ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του παιδιού.
Μετά το τέλος την ενημέρωσης έγιναν ερωτήσεις από το ακροατήριο και οι δύο επιστήμονες με υπομονή και καλή διάθεση κάλυψαν με τις απαντήσεις τους κάθε απορία σχετική με την πρόληψη και τον εμβολιασμό των εφήβων.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση αυτή, ιδιαίτερα τους δύο γιατρούς, αλλά και την Αντιδήμαρχο Αγρινίου κ. Σερπάνου Μαργαρίτα και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Δεληγιάννη Γεώργιο, που μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και όσους όσοι βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.
Ευχόμαστε να γίνονται πάντα τέτοιες προσπάθειες ενημέρωσης στο σχολείο μας για τόσο ενδιαφέροντα θέματα. Όταν όλοι δουλεύουμε ως ομάδα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

Αποτελέσματα διαγωνισμού φωτογραφίας

Η φωτογραφία που κέρδισε στο διαγωνισμό!Την Κυριακή 21 Απριλίου, παράλληλα με την ενημερωτική εκδήλωση για την επίσκεψη ομάδας μαθητών και καθηγητών στην Ουγγαρία με το πρόγραμμα Comenius, έγινε η τελετή βράβευσης για την καλύτερη φωτογραφία μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού φωτογραφίας που είχε διοργανώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Με την πολύτιμη βοήθεια του καλλιτέχνη και φωτογράφου κ. Γιαννακόπουλου Ιωάννη, τα παιδιά μας κατέπληξαν με τις τρομερές λήψεις τους αλλά και με την δύναμη της ψυχής τους να αναδείξουν μόνα τους τον νικητή.
Όλες οι φωτογραφίες ήταν πραγματικά υπέροχες!  Όλες θα αξιοποιηθούν από το Σύλλογο στο μέλλον!!! Εκτός από την βράβευση της καλύτερης φωτογραφίας, τα μέλη του Συλλόγου είχαν φτιάξει χειροποίητες λαμπάδες που διέθεσαν στο κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Παρακάτω θαυμάστε τα έργα των μικρών φωτογράφων:

 

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Διαγωνισμός Φωτογραφίας