ktirio-skitso

A- A A+

Εορτασμός 25ης Μαρτίου


Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, μαθητές και καθηγητές του σχολείου συμμετείχαν στον εορτασμό της εθνικής επετείου, με την παρουσίαση ενός θεατρικού δρώμενου από το "Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Οι μαθητές με οικείο και βιωματικό τρόπο κατανόησαν το μακροχρόνιο Αγώνα των Ελλήνων και τον ξεσηκωμό του '21, καθώς και τη διαχρονικότητα των ύψιστων αρετών της φυλής μας, κυρίως τον πόθο για παιδεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Σήμερα έχουμε χρέος να προβάλουμε τις ίδιες αρετές για να πετύχουμε ένα ανάλογο "θαύμα". Το οφείλουμε κυρίως στους νέους μας που δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και με αξιοπρέπεια.

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κ. Κωνσταντίνα Βίγλα, κ. Ελευθερία Παπαχρήστου ενώ πολύτιμη ήταν η τεχνική υποστήριξη από τον κ, Θοδωρή Σπυρόπουλο

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στην Δοξολογία και στην Παρέλαση στο Παναιτώλιο.

Ακολουθεί βίντεο από την σχολική γιορτή:

 

Φωτογραφίες από την σχολική γιορτή:

 Φωτογραφίες από την παρέλαση.

 

Τιμώντας τους Αγωνιστές του Πολυτεχνείου

17 Νοεμβρίου 2016.Οι μαθητές του Γυμνασίου Παναιτωλίου με τη βοήθεια των καθηγητριών Αγγελικής Σμάνη και Σπυριδούλας Ανδρώνη, τίμησαν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που αποτελεί κορυφαία στιγμή της αντίστασης του ελληνικού λαού εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών. Μέσα από τις αφηγήσεις, το χρονικό των ημερών, τα ποιήματα, τα ηχητικά και τα βίντεο, μαθητές και καθηγητές, βιώσαμε τον παλμό, το αγωνιστικό πνεύμα και τα συνθήματα της νεολαίας του Πολυτεχνείου, ενάντια σε κάθε μορφής βίας και περιορισμού των θεμελιωδών ελευθεριών του ανθρώπου. Σήμερα, 43 χρόνια μετά, τα συνθήματα του Νοέμβρη του 1973 δεν είναι μακρινά, αφού η φτώχεια, η ανεργία και η εκμετάλλευση εξακολουθούν να κυριαρχούν. Όλοι θα αγωνιστούμε για ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, σε μια κοινωνία δημοκρατίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Περισσότερα...

Τιμώντας το Έπος του '40


giorti28-15Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας τίμησαν τη γιορτή της Σημαίας και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τη γιορτή διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Γκαλπένη Αγγελική, Κουρελή Βάσω και Πανουκλιάς Γιώργος με τη συμμετοχή μαθητών και από τις τρεις τάξεις.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απονομή αριστείων και βραβείων στους μαθητές που αρίστευσαν και την παράδοση της Σημαίας στο μαθητή Δημήτρη Μ., που πρώτευσε από την Β΄Τάξη.

Ακολούθησε η απαγγελία ποιημάτων και η παρουσίαση του χρονικού τους έπους του ΄40 με προβολή βίντεο με εικόνων από το μέτωπο, την Κατοχή και την Αντίσταση.

Η φετινή γιορτή ήταν αφιερωμένη κυρίως στους Ήρωες του Παναιτωλίου του '40 που θυσιάστηκαν στο μέτωπο υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Στοιχεία για τη ζωή τους και την στρατιωτική τους δραστηριότητα παρουσιάστηκαν σε σχετικό αφιέρωμα, το οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια Βιωματικής Δράσης μαθητών της περσινής σχολικής περιόδου.

Περισσότερα...

Γιορτή λήξης σχολικού έτους

Με την πίστη ότι χρέος των ενηλίκων και του σχολείου είναι να βοηθούν τους νέους να φτιάξουν γερά, δυνατά και όμορφα φτερά ώστε να πετάνε σε κάθε καιρό, το Γυμνάσιο Παναιτωλίου ολοκλήρωσε τις δραστηριότητες μάθησης με την Γιορτή Λήξης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016.

Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Σπ. Παπαδάκης, ο πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγρινίου Φ. Παπούτσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Παναιτωλίου Άκης Ντζούρβας, ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Αλεξόπουλος, η ζωγράφος Ευγενία Καπράλου, ο Δ/ντης Λυκείου Παναιτωλίου Ν. Χριστογιάννης, ο Ν. Παπαχρήστος πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, η ψυχή του δυναμικού διαδικτυακού μέσου Panaitolionews Τάσος Ντζιμάνης, οι κ.κ Σ. Τσίγκας και Γ. Βασιλόπουλος, ενεργοί υποστηρικτές του σχολείου μας, γονείς και μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα δημιουργικότητας των μαθητών και καθηγητών του σχολείου. 

Περισσότερα...

Αποτυπώσεις του 1821

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 το σχολείο μας γιόρτασε το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης ιστορίας μας, την έναρξη της επανάστασης του 1821, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να αποκτήσει το σκλαβωμένο έθνος κρατική υπόσταση.
Σ΄ αυτή τη γιορτή, τα γεγονότα της περιόδου 1821-1829 αναβίωσαν μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Ζωγράφοι, ποιητές, γλύπτες σκηνοθέτες, συγγραφείς που εμπνεύστηκαν από την επανάσταση, αποτυπώνουν την Ελλάδα, τους ανθρώπους και τις μάχες τους.
Μέσα από πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, σκηνές από ταινίες, ηρωικά τραγούδια, νομίσματα, γραμματόσημα, αλλά και στολές της εποχής, αναβιώσαμε τα γεγονότα της εποχής, ενώ για άλλη μια φορά συλλογιστήκαμε ότι οι άνθρωποι αυτοί μαζί με την πατρίδα, μας κληροδότησαν και την ευθύνη να τη φροντίζουμε και να την υπερασπιζόμαστε.
Τη γιορτή για την εθνική επέτειο επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Βασιλική Κουρελή και Ελένη Κουβαρντά.
Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016 μαθητές και καθηγητές παρακολουθήσαμε τη δοξολογία στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Παναιτώλιο. Τα παιδιά μας έλαβαν μέρος στην κατάθεση στεφάνων και συμμετείχαν στην παρέλαση.

Περισσότερα...