ktirio-skitso

A- A A+

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 το σχολείο μας γιόρτασε με μια σεμνή και συγκινητική τελετή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Μαθήτριες και μαθητές της Β΄ και Γ' Τάξης με την καθοδήγηση των καθηγητριών κ. Παπατριανταφύλλου Χριστίνας και κ. Σμάνη Αγγελικής, ζωντάνεψαν μέσα από ένα θεατρικό έργο, στιγμές από την επτάχρονη Χούντα καθώς και τα γεγονότα των τριών ημερών που συγκλόνισαν τον κόσμο. 44 χρόνια μετά, τα νιάτα του σήμερα, απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη αυτών που έδειξαν το δρόμο της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας, τραγουδώντας το "Προσκύνημα" του Γ. Ξαρχάκου.

Το μήνυμα της γιορτής που εστερνιστήκαμε όλοι μας ήταν πως είναι καθήκον όλων μας να επαγρυπνούμε για τη Δημοκρατία και τις αξίες της καθώς τα πρόσωπα του φασισμού όσο κι αν αλλάζουν μέσα στους αιώνες, είναι όλα το ίδιο αποκρουστικά!

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο από το θεατρικό δρώμενο της σχολικής γιορτής:

  

 

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Παναιτωλίου τίμησαν για άλλη μια φορά τη γιορτή της Σημαίας και την επέτειο του "ΟΧΙ". 

Η γιορτή ξεκίνησε με την απονομή αριστείων και βραβείων και την παράδοση της Σημαίας στη μαθήτρια της Γ΄Τάξης Γεωργία Κ. 

Ακολούθησε η παρουσίαση του ιστορικού χρονικού με ποιητικά και πεζά κείμενα, τραγούδια και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Περισσότερα...

Εορτασμός 25ης Μαρτίου


Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, μαθητές και καθηγητές του σχολείου συμμετείχαν στον εορτασμό της εθνικής επετείου, με την παρουσίαση ενός θεατρικού δρώμενου από το "Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Οι μαθητές με οικείο και βιωματικό τρόπο κατανόησαν το μακροχρόνιο Αγώνα των Ελλήνων και τον ξεσηκωμό του '21, καθώς και τη διαχρονικότητα των ύψιστων αρετών της φυλής μας, κυρίως τον πόθο για παιδεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Σήμερα έχουμε χρέος να προβάλουμε τις ίδιες αρετές για να πετύχουμε ένα ανάλογο "θαύμα". Το οφείλουμε κυρίως στους νέους μας που δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και με αξιοπρέπεια.

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κ. Κωνσταντίνα Βίγλα, κ. Ελευθερία Παπαχρήστου ενώ πολύτιμη ήταν η τεχνική υποστήριξη από τον κ, Θοδωρή Σπυρόπουλο

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στην Δοξολογία και στην Παρέλαση στο Παναιτώλιο.

Ακολουθεί βίντεο από την σχολική γιορτή:

 

Φωτογραφίες από την σχολική γιορτή:

 Φωτογραφίες από την παρέλαση.

 

Τιμώντας τους Αγωνιστές του Πολυτεχνείου

17 Νοεμβρίου 2016.Οι μαθητές του Γυμνασίου Παναιτωλίου με τη βοήθεια των καθηγητριών Αγγελικής Σμάνη και Σπυριδούλας Ανδρώνη, τίμησαν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που αποτελεί κορυφαία στιγμή της αντίστασης του ελληνικού λαού εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών. Μέσα από τις αφηγήσεις, το χρονικό των ημερών, τα ποιήματα, τα ηχητικά και τα βίντεο, μαθητές και καθηγητές, βιώσαμε τον παλμό, το αγωνιστικό πνεύμα και τα συνθήματα της νεολαίας του Πολυτεχνείου, ενάντια σε κάθε μορφής βίας και περιορισμού των θεμελιωδών ελευθεριών του ανθρώπου. Σήμερα, 43 χρόνια μετά, τα συνθήματα του Νοέμβρη του 1973 δεν είναι μακρινά, αφού η φτώχεια, η ανεργία και η εκμετάλλευση εξακολουθούν να κυριαρχούν. Όλοι θα αγωνιστούμε για ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, σε μια κοινωνία δημοκρατίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Περισσότερα...

Τιμώντας το Έπος του '40


giorti28-15Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας τίμησαν τη γιορτή της Σημαίας και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τη γιορτή διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Γκαλπένη Αγγελική, Κουρελή Βάσω και Πανουκλιάς Γιώργος με τη συμμετοχή μαθητών και από τις τρεις τάξεις.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απονομή αριστείων και βραβείων στους μαθητές που αρίστευσαν και την παράδοση της Σημαίας στο μαθητή Δημήτρη Μ., που πρώτευσε από την Β΄Τάξη.

Ακολούθησε η απαγγελία ποιημάτων και η παρουσίαση του χρονικού τους έπους του ΄40 με προβολή βίντεο με εικόνων από το μέτωπο, την Κατοχή και την Αντίσταση.

Περισσότερα...