ktirio-skitso

A- A A+

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

IMG20230325105602 03Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 το σχολείο μας γιόρτασε τη διπλή μας γιορτή, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη της εθνικής μας επανάστασης του 1821 εναντίον των Τούρκων. Οι μαθητές και μαθήτριες, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Ξυγκά Θεοδώρας, συμμετείχαν και τραγούδησαν στη σχολική χορωδία επίκαιρα τραγούδια και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Κατά την διάρκεια της γιορτής προβλήθηκε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με παράλληλη αφήγηση του χρονικού των γεγονότων. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στους πυρπολητές της περιόδου εκείνης ενώ έγινε μνεία και στη σφαγή και καταστροφή της Χίου από τους Τούρκους το 1822. Επικεντρωθήκαμε κυρίως σε έναν σημαντικό εκπρόσωπό τους, τον Ψαριανό ήρωα, Κωνσταντίνο Κανάρη. Έναν άντρα απλό, λιγομίλητο που όταν όμως η πατρίδα τον καλεί, αποφασίζει και μαζί με τον Ανδρέα Πιπίνο πυρπολεί την τουρκική ναυαρχίδα του Καρά Αλή σκορπώντας τον θάνατο και προκαλώντας τρόμο στην παντοδύναμη ως τότε οθωμανική αυτοκρατορία. Συνεχίζει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα, κάνοντας νέα κατορθώματα ενώ ο ακόλουθος έντονος πολιτικός του βίος τον οδηγεί στη θέση του πρωθυπουργού για τουλάχιστον πέντε φορές, μένοντας όμως πάντα ο ίδιος ταπεινός και απλός ναυτικός που ήταν όταν ξεκινούσε τον αγώνα για την λευτεριά. Σταθήκαμε ευλαβικά μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας των ηρωικών νεκρών και προσπαθήσαμε να αντλήσουμε διδάγματα από τον βίο του ήρωα Κανάρη, μια ζωή γεμάτη πίστη, φιλοπατρία, μετριοφροσύνη και γενναιότητα!

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, μαθητές και καθηγητές παρακολούθησαν τη δοξολογία στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Παναιτώλιο, έλαβαν μέρος στην κατάθεση στεφάνων και συμμετείχαν στην παρέλαση.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο σχολείο μας

DSC 8320Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, τελευταία μέρα στο σχολείο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, η Β΄ Γυμνασίου με τις καθηγήτριες κ. Κοκκίνη Τ. και κ. Παπατριανταφύλλου Χ. παρουσίασαν στα πλαίσια της χριστουγεννιάτικης γιορτής δυο χριστουγεννιάτικα θεατρικά δρώμενα καθώς και χορευτικό που είχαν ετοιμάσει.
Τα θεατρικά που παρουσιάστηκαν ήταν "Τα Χριστούγεννα της κ. Νικολέττας" από τον "Κόσμο της Ελληνίδας" και "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Μετά το τέλος της γιορτής, καθηγητές και μαθητές αντάλλαξαν ευχές για χαρούμενες διακοπές και μια όμορφη, δημιουργική χρονιά!

 

Τιμώντας τους ήρωες του Πολυτεχνείου

new IMG20221117100040 01Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 το σχολείο μας γιόρτασε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μαθήτριες και μαθητές των τμημάτων Α2 και Β2 με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Κοκκίνη Ταξιαρχούλας και κ. Παπατριανταφύλλου Χριστίνας, ζωντάνεψαν μέσα από το θεατρικό δρώμενο "Εμένα τι με νοιάζει" του Θωμά Μενεξέ στιγμές από την επτάχρονη Χούντα καθώς και τα γεγονότα των τριών ημερών που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο. 49 χρόνια μετά, τα νιάτα του σήμερα, απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη αυτών που έδειξαν το δρόμο της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας, τραγουδώντας "Της αγάπης αίματα" του Μίκη Θεοδωράκη και "Το Προσκύνημα" του Σταύρου Ξαρχάκου.
Το μήνυμα της γιορτής που ενστερνιστήκαμε ήταν πως είναι καθήκον όλων μας να επαγρυπνούμε για τη Δημοκρατία και τις αξίες της, καθώς τα πρόσωπα του φασισμού, όσο κι αν αλλάζουν μέσα στους αιώνες, παραμένουν το ίδιο επικίνδυνα για τους θεμελιώδεις θεσμούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Ακολουθεί βίντεο με το θεατρικό δρώμενο.

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

pIMG-51e7fda4115c9e0038825396c6a2f976-VΤο Γυμνάσιο Παναιτωλίου τίμησε το ένδοξο "Όχι" του 1940, με μια γιορτή την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 και με την συμμετοχή του στη Δοξολογία και την Παρέλαση στο Παναιτώλιο την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022.

Κατά την διάρκεια της γιορτής προβλήθηκε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με παράλληλη αφήγηση του χρονικού της επετείου. Οι μαθητές με βιωματικό τρόπο κατάλαβαν τη βαρύτητα του ΟΧΙ του ελληνικού λαού απέναντι στον ιταλικό φασισμό και το γερμανικό ναζισμό και διαπίστωσαν ανάλογα φαινόμενα φασισμού στις μέρες μας σε κράτη και κοινωνικές ομάδες.

Μετά το τέλος της γιορτής έγινε παράδοση της Σημαίας στις αριστούχες μαθήτριες της Γ΄Τάξης ενώ απονεμήθηκαν αριστεία και βραβεία στους μαθητές σύμφωνα με τη βαθμολογία που πέτυχαν την περασμένη σχολική χρονιά.

 

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

IMG20220324084351Tην Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι καθηγητές του σχολείου μας τίμησαν τους ήρωες του ΄21 με μια εκδήλωση - γιορτή που διοργάνωσε και φέτος κάθε τάξη ξεχωριστά, τηρώντας τους κανόνες για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. Προβλήθηκαν παρουσιάσεις με αφήγηση του χρονικού και βίντεο με τραγούδια και αναπαραστάσεις γεγονότων της εποχής.

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 το σχολείο μας συμμετείχε στην δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Παναιτώλιο, καθώς και στην παρέλαση.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα: