ktirio-skitso

A- A A+

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

IMG-3d007c90f031a64309479069635acefc-VΕορτάστηκε και φέτος στη σχολική μας μονάδα, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η εορτή ξεκίνησε με την ανάγνωση του Πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων για τον ορισμό Σημαιοφόρων και Παραστατών. Στη συνέχεια έγινε η παράδοση της Σημαίας, από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Νικόλαο Βάρσο στη μαθήτρια Μαριάμ Καραπιπέρη του Λάμπρου.
Ακολούθησε η εορτή με μια ιστορική αναδρομή, διαλόγους, ποιήματα, τραγούδια και Εθνική Υπερηφάνεια.
Τέλος έκλεισε με την ευχή, η εορτή της 28ης Οκτωβρίου ας είναι ημέρα μνήμης και εθνικής ανάτασης και συγχρόνως φάρος ελπίδας και υπερηφάνειας για όλα όσα ως λαός επιτύχαμε στο παρελθόν αλλά και για όλα όσα μπορούμε και προοριζόμαστε να επιτύχουμε στο μέλλον!
Ανήμερα της Εθνικής Επετείου, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Παναιτωλίου παρακολούθησαν την τέλεση της δοξολογίας καθώς και την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου και συμμετείχαν στην παρέλαση που ακλούθησε. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας κ. Χρήστος Μπεκούλης

Φωτογραφίες από την παρέλαση: panaitolionews.gr

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

IMG20230325105602 03Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 το σχολείο μας γιόρτασε τη διπλή μας γιορτή, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη της εθνικής μας επανάστασης του 1821 εναντίον των Τούρκων. Οι μαθητές και μαθήτριες, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Ξυγκά Θεοδώρας, συμμετείχαν και τραγούδησαν στη σχολική χορωδία επίκαιρα τραγούδια και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Κατά την διάρκεια της γιορτής προβλήθηκε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με παράλληλη αφήγηση του χρονικού των γεγονότων. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στους πυρπολητές της περιόδου εκείνης ενώ έγινε μνεία και στη σφαγή και καταστροφή της Χίου από τους Τούρκους το 1822. Επικεντρωθήκαμε κυρίως σε έναν σημαντικό εκπρόσωπό τους, τον Ψαριανό ήρωα, Κωνσταντίνο Κανάρη.

Περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο σχολείο μας

DSC 8320Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, τελευταία μέρα στο σχολείο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, η Β΄ Γυμνασίου με τις καθηγήτριες κ. Κοκκίνη Τ. και κ. Παπατριανταφύλλου Χ. παρουσίασαν στα πλαίσια της χριστουγεννιάτικης γιορτής δυο χριστουγεννιάτικα θεατρικά δρώμενα καθώς και χορευτικό που είχαν ετοιμάσει.
Τα θεατρικά που παρουσιάστηκαν ήταν "Τα Χριστούγεννα της κ. Νικολέττας" από τον "Κόσμο της Ελληνίδας" και "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Μετά το τέλος της γιορτής, καθηγητές και μαθητές αντάλλαξαν ευχές για χαρούμενες διακοπές και μια όμορφη, δημιουργική χρονιά!

Περισσότερα...

Τιμώντας τους ήρωες του Πολυτεχνείου

new IMG20221117100040 01Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 το σχολείο μας γιόρτασε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μαθήτριες και μαθητές των τμημάτων Α2 και Β2 με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Κοκκίνη Ταξιαρχούλας και κ. Παπατριανταφύλλου Χριστίνας, ζωντάνεψαν μέσα από το θεατρικό δρώμενο "Εμένα τι με νοιάζει" του Θωμά Μενεξέ στιγμές από την επτάχρονη Χούντα καθώς και τα γεγονότα των τριών ημερών που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο. 49 χρόνια μετά, τα νιάτα του σήμερα, απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη αυτών που έδειξαν το δρόμο της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας, τραγουδώντας "Της αγάπης αίματα" του Μίκη Θεοδωράκη και "Το Προσκύνημα" του Σταύρου Ξαρχάκου.
Το μήνυμα της γιορτής που ενστερνιστήκαμε ήταν πως είναι καθήκον όλων μας να επαγρυπνούμε για τη Δημοκρατία και τις αξίες της, καθώς τα πρόσωπα του φασισμού, όσο κι αν αλλάζουν μέσα στους αιώνες, παραμένουν το ίδιο επικίνδυνα για τους θεμελιώδεις θεσμούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Ακολουθεί βίντεο με το θεατρικό δρώμενο.

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

pIMG-51e7fda4115c9e0038825396c6a2f976-VΤο Γυμνάσιο Παναιτωλίου τίμησε το ένδοξο "Όχι" του 1940, με μια γιορτή την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 και με την συμμετοχή του στη Δοξολογία και την Παρέλαση στο Παναιτώλιο την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022.

Κατά την διάρκεια της γιορτής προβλήθηκε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με παράλληλη αφήγηση του χρονικού της επετείου. Οι μαθητές με βιωματικό τρόπο κατάλαβαν τη βαρύτητα του ΟΧΙ του ελληνικού λαού απέναντι στον ιταλικό φασισμό και το γερμανικό ναζισμό και διαπίστωσαν ανάλογα φαινόμενα φασισμού στις μέρες μας σε κράτη και κοινωνικές ομάδες.

Περισσότερα...