ktirio-skitso

A- A A+

Κοπή βασιλόπιτας για το νέο έτος

IMG 20180126 113307Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Γυμνασίου Παναιτωλίου, που οργανώθηκε με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.
Η εκδήλωση έγινε σε κλίμα χαράς και γλυκιάς προσμονής για την απόκτηση του φλουριού. Επιπλέον ήταν μια ευκαιρία απολογισμού για τα θετικά και αρνητικά της χρονιάς που πέρασε, αλλά και αισιόδοξου προγραμματισμού για μια πιο δημιουργική χρονιά.

Ακολουθούν σχετικά φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Εκλογές Μαθητικών Συμβουλίων

DSC04102Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 διενεργήθηκαν στο σχολείο μας εκλογές. Η πρώτη αναμέτρηση ανέδειξε τα 5μελή συμβούλια κάθε τάξης, ενώ η δεύτερη εξέλεξε το νέο 15μελές συμβούλιο που εκπροσωπεί όλο το σχολείο. Μαθητές και μαθήτριες, με απόλυτη τάξη και υπο την καθοδήγησή των καθηγητών τους άκουσαν τους κανόνες της ψηφοφορίας, πήραν τα ψηφοδέλτιά τους, ψήφισαν και επέλεξαν τους αντιπροσώπους τους.

Ελπίζουμε τα νέα συβούλια να αναλάβουν καινοτόμες δράσεις και να εκπροσωπήσουν τους συμμαθητές τους με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα.

Περισσότερα...

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

IMG 20171002 083749Η Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 ήταν μια μέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό. Με αφορμή την Πανελλήνια Hμέρα Σχολικού Αθλητισμού που γιορτάστηκε σε όλα τα σχολεία, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Ανά τάξη, μαθητές και μαθήτριες, παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για την ιστορία του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Δημήτρη Πλιάτσικα αλλά και όλων των καθηγητών που παρακολουθούσαν και εμψύχωναν τα παιδιά, έπαιξαν αγώνες μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλεϊ. Νικητές, η συνεργατικότητα και η ευγενής άμιλλα, έπαθλο, η χαρά στα μάτια των παιδιών μας. Ακολουθούν φωτογραφίες από αυτή την όμορφη γιορτή του αθλητισμού:

Περισσότερα...

Καλή Σχολική Χρονιά!

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνάσιου Παναιτωλίου τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017. Στο σχολείο τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και εκπροσώπων του Δήμου Αγρινίου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Τα παιδιά ευλογήθηκαν από τους ιερείς και πήραν ευχές για μια όμορφη και δημιουργική χρονιά από το νέο Διευθυντή του σχολείου κ. Νίκο Βάρσο, ενώ στο τέλος τους διανεμήθηκαν και τα βιβλία της νέας σχολικής περιόδου.

 

Περισσότερα...

Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2016-17

DSC03981Η γνώση, η δημιουργία, η χαρά, η εφηβική ζωντάνια και το κέφι, γέμισαν τους χώρους του Γυμνασίου Παναιτωλίου την Δευτέρα το απόγευμα, 29 Μαΐου 2017, στην γιορτή λήξης του σχολείου. Γονείς, μαθητές, καθηγητές και φίλοι του σχολείου σε μια οικογενειακή γιορτή απόλαυσαν μερικά από τα έργα της σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές της Γ τάξης παρουσίασαν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «θεραπευτικά σαπούνια που προστατεύουν τη λίμνη Τριχωνίδα».

Στην διάρκειά του έμαθαν για την παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου, για την οικολογική διαχείριση των τοξικών υγρών αποβλήτων των ελαιοτριβείων, εξοικειώθηκαν με την αξιοποίησή του στην παραγωγή σαπουνιών, εφάρμοσαν τα μαθήματα Χημείας και Οικολογίας

Περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

DSC03555Η γέννηση του Θεανθρώπου, η αγάπη και η ελπίδα που αυτή φέρνει στον κόσμο εμπνέουν την δημιουργική διάθεση των μαθητών μας. Είναι επιθυμία των παιδιών να ετοιμάζουν κάθε χρόνο μια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, σαν καλωσόρισμα στο Θείο Βρέφος, σαν προετοιμασία για τον ερχομό του.
Η Χριστίνα Παπατριανταφύλλου με μαθητές του τμήματος Β1 και Γ τάξης έκαναν την προετοιμασία για την γιορτή . Εφάρμοσαν τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτούν οι μαθητές στα μαθήματα και δημιούργησαν συγκινητική και ζεστή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Οι μαθητές παρουσίασαν το θεατρικό το "Κορίτσι και το Πνεύμα των Χριστουγέννων," και νιώσαμε όλοι το κρύο, τον πόνο, την ανακούφιση, την ελπίδα της ηρωίδας και την σημασία της ανθρωπιάς.. Διάβασαν το "Μήνυμα Αγάπης" και αναλογιστήκαμε την αγάπη που παίρνουμε που δίνουμε, την αγάπη που οφείλουμε, την αγάπη που υπάρχει κρυμμένη μέσα μας την αγάπη που ψάχνει δρόμο να βγει και να ανθίσει.

Περισσότερα...

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 ήταν μια μέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό. Με αφορμή την Πανελλήνια Hμέρα Σχολικού Αθλητισμού που γιορτάστηκε σε όλα τα σχολεία, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Μαθητές και μαθήτριες, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Δημήτρη Πλιάτσικα αλλά και όλων των καθηγητών που παρακολουθούσαν και εμψύχωναν τα παιδιά, έπαιξαν αγώνες μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλεϊ. Νικητές, η συνεργατικότητα και η ευγενής άμιλλα, έπαθλο, η χαρά στα μάτια των παιδιών μας.

 

 

Περισσότερα...

Εκλογές Μαθητικών Συμβουλίων


ekloges8Την Τετάρτη 28 και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι καθιερωμένες εκλογές για την ανάδειξη των μαθητικών συμβουλίων. Η πρώτη αναμέτρηση ανέδειξε τα 5μελή συμβούλια κάθε τμήματος, ενώ από τη δεύτερη εκλέχτηκε το νέο 15μελές συμβούλιο που θα εκπροσωπήσει όλο το σχολείο. Μέσα σε κλίμα συνεργασίας και απόλυτης τάξης, μαθητές και μαθήτριες, διάβασαν τους κανονισμούς και υπό την καθοδήγησή των καθηγητών τους μελέτησαν τα ψηφοδέλτιά, ψήφισαν και επέλεξαν τους αντιπροσώπους τους.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε τα νέα συμβούλια να αναλάβουν καινοτόμες δράσεις και να εκπροσωπήσουν τους συμμαθητές τους με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα.

Περισσότερα...