ktirio-skitso

A- A A+

Συμμετοχή σε χριστουγεννιάτικο στολισμό στην Παλαιά Αγορά

6Οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Παναιτωλίου συμμετείχαν και φέτος με τις χειροποίητες δημιουργίες τους στον στολισμό των χριστουγεννιάτικων δέντρων της Παλαιάς Αγοράς στο Αγρίνιο το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022.
H δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Καθηγητών Γαλλικής ΠΕ Νομού Αιτ/νίας και το Δήμο Αγρινίου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία ευχαρίστησε τους μικρούς μαθητές για τη συμμετοχή τους και τους ευχήθηκε καλές γιορτές.

 

 

 

 

Μαθητικές Εκλογές

IMG20221012120340Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 και την  Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 διενεργήθηκαν στο σχολείο μας μαθητικές εκλογές. Η πρώτη αναμέτρηση ανέδειξε τα 5μελή συμβούλια κάθε τάξης, ενώ η δεύτερη εξέλεξε το νέο 15μελές συμβούλιο. Μαθητές και μαθήτριες, με απόλυτη τάξη και υπο την καθοδήγησή των καθηγητών τους πήραν τα ψηφοδέλτιά τους, ψήφισαν και επέλεξαν τους αντιπροσώπους τους.

Ελπίζουμε τα νέα συβούλια να αναλάβουν καινοτόμες δράσεις και να εκπροσωπήσουν τους συμμαθητές τους με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα.

 Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις εκλογες:

 

Ενημερωτική Συνάντηση με Γονείς και Κηδεμόνες

IMG20221005171810Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική συνάντηση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας. Στα πλαίσια αυτής της απογευματινής συνάντησης οι γονείς ενημερώθηκαν για θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής και ζητήματα λειτουργίας της σχολικής μονάδας στις τρέχουσες συνθήκες.

Μετά το τέλος της συνάντησης ακολούθησε συζήτηση και τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί εκ μέρους των γονέων.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

IMG20220930094823Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, μαθητές και μαθήτριες υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Μπεκούλη Χρήστου, μεταφέρθηκαν στο κοντινό γήπεδο, όπου πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες στίβου, βόλεϊ και προδοσφαίρου. Παρόντες ήταν και οι υπόλοιποι καθηγητές του σχολείου που επίσης συνόδευσαν τα παιδιά και συμμετείχαν στις δραστηριότητες.

 

 

Περισσότερα...

Καλή Σχολική Χρονιά!

IMG20220912094524 01Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνάσιου Παναιτωλίου τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022. Στο σχολείο τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τους ιερείς, παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και εκπροσώπων του Δήμου Αγρινίου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Τα παιδιά ευλογήθηκαν από τους ιερείς και πήραν ευχές για μια όμορφη και δημιουργική χρονιά από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Νίκο Βάρσο και από όλους τους παρευρισκόμενους. Στο τέλος του αγιασμού διανεμήθηκαν και τα βιβλία της νέας σχολικής περιόδου και οι μαθητές και μαθήτριες αποχώρησαν.

 

Περισσότερα...

Προβολή ταινίας

1.fwΤη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 προβλήθηκε στο τμήμα Α1 η ταινία "Τα μυαλά που κουβαλάς". Η βραβευμένη με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα ταινία κινουμένων σχεδίων αξιοποιήθηκε στο πλαίσιο των Δράσεων Ενίσχυσης Σχέσεων μεταξύ μαθητών/μαθητριών που υλοποιεί φέτος το σχολείο μας. Οι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία και συζήτησαν για τα μηνύματά της και τον ρόλο των συναισθημάτων στην καθημερινότητα. Στη συνέχεια με την υποστήριξη της εκπαιδευτικού Κουρελή Βασιλικής συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας και δημιούργησαν τον προσωπικό τους χάρτη συναισθημάτων για τους χώρους που κινούνται αλλά και μοιράστηκαν με ειλικρίνεια και χιούμορ εμπειρίες στις οποίες βίωσαν έντονα συναισθήματα.

Περισσότερα...

Ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα

Aousvits6-700x3811-456x300Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 έγινε στο σχολείο μας εκδήλωση για να θυμηθούμε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγλήματα της εποχής μας, το Ολοκαύτωμα, τη συστηματική δηλαδή δολοφονία έξι εκατομμυρίων Εβραίων ανδρών, γυναικών και παιδιών και εκατομμύρια άλλων από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της καθηγήτριας Παπατριανταφύλλου Χριστίνας, περιελάμβανε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ενώ στο τέλος ακολούθησε συζήτηση.

 

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

Κοπή βασιλόπιτας για το νέο έτος

IMG20220126114833 01Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας έκοψαν τις παραδοσιακές βασιλόπιτες για το καλωσόρισμα της καινούργιας χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, την 5η διδακτική ώρα, καθηγητές των τμήμάτων με την βοήθεια μαθητών, τηρώντας τα πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, έκοψαν τις βασιλόπιτες. Όλοι οι μαθητές πήραν το κομμάτι τους ευχόμενοι να είναι αυτοί οι τυχεροί. Το ίδιο συνέβη λίγο αργότερα και στο Γραφείο Καθηγητών. Όλοι ανταλλάξαμε ευχές για υγεία, ευτυχία και μια δημιουργική σχολική χρονιά. 

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

Περισσότερα...