ktirio-skitso

A- A A+

Κοπή βασιλόπιτας

IMG20240124123207 01Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας έκοψαν τις παραδοσιακές βασιλόπιτες για το καλωσόρισμα της καινούργιας χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, την 5η διδακτική ώρα, καθηγητές των τμήμάτων με την βοήθεια μαθητριών και μαθητών, έκοψαν τις βασιλόπιτες. Όλα τα παιδιά πήραν το κομμάτι τους με την ελπίδα να είναι αυτοί οι τυχεροί. Το ίδιο συνέβη λίγο αργότερα και στο Γραφείο Καθηγητών. Όλοι ανταλλάξαμε ευχές για υγεία, ευτυχία και μια δημιουργική σχολική χρονιά. 

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 


 

Joyeux Noel!

IMG-ad846af9735dcc012c339c6bfa76a77d-VΤο Γυμνάσιο Παναιτωλίου συμμετείχε και φέτος στις χριστουγεννιάτικες δράσεις της Ένωσης καθηγητών Γαλλικής σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου. Οι μαθητές δημιούργησαν χειροποίητα στολίδια, έγραψαν ευχές στα γαλλικά, συμμετείχαν σε εικαστική δράση και στόλισαν, μαζί με άλλους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα δεντράκια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς!
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Κοκκίνη Ρία

  

 

Επίσκεψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο σχολείο μας

IMG20231212100543Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Βιωματική Διδασκαλία και Μάθηση», είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας έναν αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, ο οποίος μας έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση σχετικά με τρόπους αντιμετώπισης  φυσικών καταστροφών (πυρκαγιά, πλημμυρικά φαινόμενα, σεισμός κλπ). Όλο το σχολείο παρακολούθησε την παρουσίαση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής, ενώ πολλές ήταν οι ερωτήσεις των μαθητών/τριών που εξέφρασαν τους φόβους και τις απορίες τους για αυτά τα φυσικά φαινόμενα που όλοι πλέον πρέπει να ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε.

 

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

 

Δράση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

safeinternetΣτο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση της εξωστρέφειας του σχολείου μέσα από την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων με φορείς και σχολικές μονάδες», οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης παρακολούθησαν Πρόγραμμα με θέμα: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" και συγκεκριμένα από την Υπεύθυνη του Προγράμματος Βασιλική Σαλαούνη, Κοινωνιολόγο, MSc, Επιστημονικό Στέλεχος ΟΚΑΝΑ – Κ.Π. "ΟΔΥΣΣΕΑΣ".
Η συνολική διάρκεια της παρέμβασης ήταν 4 διδακτικές ώρες (2 δίωρες συναντήσεις 1 συνάντηση ανά εβδομάδα). Σκοπός του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους μαθητές με γνώσεις και δεξιότητες για μια δημιουργική, ασφαλή και υπεύθυνη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών. Η συνεχώς αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου αναδεικνύει την αναγκαιότητα επιμόρφωσης των μαθητών ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Μαθητικές Εκλογές

IMG-f7ff2199c2e0616106b492ed77946928-VΤην Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι καθιερωμένες εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς συμβουλίου. Λίγες ημέρες νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για τα  5μελή συμβούλια κάθε τμήματος.. Μέσα σε κλίμα συνεργασίας και απόλυτης τάξης, μαθητές και μαθήτριες, διάβασαν τους κανονισμούς και υπό την καθοδήγησή των καθηγητών τους μελέτησαν τα ψηφοδέλτιά, ψήφισαν και επέλεξαν τους αντιπροσώπους τους.

 

Καλή Σχολική Χρονιά!

IMG20230911091218Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 το σχολείο μας άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί μαθητές και μαθήτριες που παρακολούθησαν τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά και οι καθηγητές, ευλογήθηκαν από τον ιερέα που τέλεσε τον αγιασμό και πήραν ευχές για μια όμορφη και δημιουργική χρονιά από τους Διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου Παναιτωλίου και από τον εκπρόσωπο της τοπικής κοινωνίας που παρευρέθηκε. Μετά τον αγιασμό και τις ευχές, τα παιδιά πήραν τα βιβλία τους και αποχώρησαν.

 

Περισσότερα...

To "Ευ Αγωνίζεσθαι" στο σχολείο μας

IMG20230526111848Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης με τίτλο "Η Καινοτομία ξεκινά με Δράση", στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις, συμμετείχαν σε αθλητικά-συναγωνιστικά-ψυχαγωγικά παιχνίδια υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Χρήστου Μπεκούλη. Απώτερος σκοπός ήταν να ενστερνιστούν τα παιδιά τις διαχρονικές αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι, της Ευγενούς Άμιλλας, του Τίμιου Συναγωνισμού, της Αποδοχής της Ήττας και της σωστής Διαχείρισης της Νίκης, της Αποδοχής της Διαφορετικότητας και του Σεβασμού του Αντιπάλου.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, οργανώθηκε στο σχολείο μας αθλητική εκδήλωση, όπου οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε παιχνίδια δύναμης, ταχύτητας, ισορροπίας, υπερπήδησης εμποδίων κλπ.

Περισσότερα...

L'enfant et la lune – Tο παιδί και το φεγγάρι

 

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 οι μαθητές και μαθήτριες του Γ1 τμήματος του Γυμνασίου Παναιτωλίου, συμμετείχαν στην εβδομάδα ποίησης και συγκεκριμένα στο αφιέρωμα στον ποιητή Αλέξανδρο Βαρόπουλο.