ktirio-skitso

A- A A+

Αγαπώ τη Ζωή, λέω ΟΧΙ στο κάπνισμα

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις κάτι αρνητικό είναι να επενδύσεις στην θετική δράση.
Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις το κάπνισμα, είναι να ενημερωθείς γι' αυτό και να αναζητήσεις θετικούς τρόπους δράσης και ενεργοποίησης.

DSC00701

Αυτό έκαναν και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου με τους μαθητές του Γυμνασίου Παναιτωλίου την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015. Συνεχίζοντας την συνεργασία των δύο σχολείων σε θέματα ενημέρωσης και πληροφόρησης (παρουσίαση εργασίας του Γυμνασίου Παναιτωλίου με θέμα το AIDS στο ΕΠΑΛ τον Δεκέμβριο 2014) ομάδα μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Παναιτωλίου και παρουσίασαν την εργασία τους σχετικά με το κάπνισμα. Μουσική, ενημερωτικά βίντεο, χορός, δραματοποίηση, ζωγραφική, σταυρόλεξα, πανό με συνθήματα, ζωντάνεψαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Παναιτωλίου, ενθουσίασαν μαθητές και καθηγητές και έδωσαν την ευκαιρία για «μοίρασμα μαθητικής όρεξης και δημιουργίας».
Έτσι η γνώση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με το κάπνισμα έγιναν αφορμή για να μιλήσουν οι μαθητές για χορό, για αθλητισμό, για επικοινωνία για υιοθέτηση θετικών στάσεων ζωής.
Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια των δράσεων για το Κοινωνικό σχολείο, με την παρουσία του Υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων Αιτωλ/νιας κ. Ρένου Χριστοδουλίδη και την καθοδήγηση των Υπεύθυνων καθηγητών κ. Χριστίνας Παπατριανταφύλλου και Β. Μόσχου φιλολόγων και της βιολόγου κ. Χριστίνας Παπατριανταφύλλου.
Η φιλοξενία των μαθητών και καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ από τους μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Παναιτωλίου έδωσαν την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και εμπέδωση σχέσεων συνεργασίας.

DSC00669

Συνεργασία 5ου ΓΕΛ Αγρινίου και Γυμνασίου Παναιτωλίου για θέματα Βίας

Το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου στις 4-2-2015 επισκέφθηκε το Σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Κρατήσεως Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.) σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Αγρινίου, - μας συνόδευσε η κ. Ευτυχία Μανιάκη -, και με το Γυμνάσιο Παναιτωλίου -συμμετείχε στην επίσκεψη η Διευθύντριά του κ. Μαργάρα Θεοδώρα κλ. ΠΕ10-Κοινωνιολόγος-Εγκληματολόγος.
Η παραπάνω εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στα πλαίσια δράσης του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας με συνοδούς την υπεύθυνη του μαθήματος κ. Κόκοτου Ευσταθία κλ. ΠΕ09-Οικονομολόγο και την υπογράφουσα Διευθύντρια του Σχολείου μας και ήταν ενταγμένη και στο Κοινωνικό Σχολείο.
Ως Σχολική Κοινότητα του Σχολείου μας, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε την κ. Μανιάκη Ευτυχία για την πολύτιμη βοήθειά της, το Γυμνάσιο Παναιτωλίου και τη Διευθύντριά του κ. Μαργάρα Θεοδώρα για τη συνεργασία, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την οικονομική υποστήριξη και τους μαθητές μας και την Εταιρεία ¨ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Α.Ε- ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ» για τη δωρεά υλικού για τις ανάγκες των τροφίμων του Σχολείου του Ε.Κ.Κ.Ν.Α.

Περισσότερα...

28.000 χάρτινα καραβάκια για το περιστέρι της ειρήνης και της "Ελπίδας"

Οι μαθητές του Γυμνασίου Παναιτωλίου συμμετείχαν στον 4η Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο Παναθηναϊκό Στάδιο την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014. Με κύριο μήνυμα «Ευ Αγωνίζεσθαι», πολλά χάρτινα καραβάκια, πανό και Ολυμπιακή Δάδα από τα χέρια και την καρδιά των εφήβων του Παναιτωλίου, η Αιτωλοακαρνανία ήταν παρούσα στην Πανελλήνια αυτή διοργάνωση χαράς και δημιουργίας.

Περισσότερα...

Μαθαίνω για το AIDS, μαθαίνω για τη ζωή μου


Η γνώση, η μαθητική πρωτοβουλία και η νεανική ζωντάνια συναντήθηκαν την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 στην εκδήλωση δημιουργίας θετικών στάσεων ζωής και ενημέρωσης. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «AIDS: Μάθε, Προφυλάξου» και είχε σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στην ασθένεια και τις κοινωνικές συνθήκες ανάπτυξής της. Η εμπέδωση θετικών στάσεων πρόληψης και κοινωνικής ευθύνης ήταν επίσης συμπληρωματικοί αλλά εξίσου ουσιαστικού στόχοι της εκπαιδευτικής αυτής συνάντησης.

DSC00355

Οι μαθητές του Γυμνασίου Παναιτωλίου (Γ' Τάξη) παρουσίασαν την δουλειά τους σχετικά με το Aids, τις συνθήκες μετάδοσής του και τις θετικές στάσεις πρόληψης και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου τους υποδέχτηκαν, οργάνωσαν μια όμορφη και ουσιαστική συνάντηση και συμμετείχαν στον γόνιμο διάλογο που ακολούθησε.

Περισσότερα...

ΠΑΕ Παναιτωλικός, Ολυμπιακός Παναιτωλίου και Γυμνάσιο Παναιτωλίου: Συζητώντας για αθλητικό πνεύμα

Η χαρά, η επικοινωνία και η συμμετοχή, αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητας απαραίτητα για την εφηβική ζωή. Κάνουν τη γνώση πιο ενδιαφέρουσα, δημιουργούν νέες στάσεις και διευκολύνουν την εμπέδωση νέας κουλτούρας.
Μοιραζόμενοι τις ιδέες αυτές η ΠΑΕ Παναιτωλικός, ο Ολυμπιακός Παναιτωλίου, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Αιτωλ/νιας και τα μέλη της μαθητικής κοινότητας του Γυμνασίου Παναιτωλίου οργάνωσαν μια συνάντηση-συζήτηση με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για θέματα αθλητικής βίας, ρατσιστικών συμπεριφορών και την επεξεργασία θετικού αθλητικού πνεύματος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 2 Απριλίου 2014 στους χώρους του Γυμνασίου.

              

Περισσότερα...

Το Γυμνάσιο Παναιτωλίου ταξίδεψε στην Πολωνία

Την εβδομάδα 22 έως 28 Μαρτίου 2014 αποστολή του Γυμνασίου Παναιτωλίου αποτελούμενη από τρεις μαθήτριες, μια καθηγήτρια και έναν καθηγητή ταξίδεψε στο Lyski της νότιας Πολωνίας. Οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν από πολωνικές οικογένειες, γνώρισαν τον τρόπο ζωής στη συγκεκριμένη χώρα εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και διαχείρισης του νερού.

poland1

Περισσότερα...

Το Γυμνάσιο Παναιτωλίου στη Γαλλία

Την εβδομάδα 19 έως 26 Ιανουαρίου 2014 δύο αγόρια και δύο κορίτσια του Γυμνασίου Παναιτωλίου, συνοδευόμενα από δυο (2) καθηγήτριες, ταξίδεψαν στο Albi της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από γαλλικές οικογένειες, γνώρισαν τον γαλλικό τρόπο ζωής και στοιχεία κουλτούρας της χώρας, απέκτησαν νέες γνώσεις για την ορθολογική διαχείριση του νερού, για την σημασία του στην οικονομική ζωή.

photo1-front

Περισσότερα...